-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:14049 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

اخلاقم بسيار تند است. بسيار عصبي هستم. در جزييترين مسائل خشونت به خرج ميدهم. نسبت به فرزندان و همسرم بسيار كمحوصلهام، به دليل ضعف اقتصادي هيچگونه مشغوليات علمي - فرهنگي ندارم و از همه چيز بيبهرهام، همه روزه مجبورم در خانه باشم. از پدر و مادرم دور هستم. مشكلات روحي فراوان دارم؛ نگران آيندهام و اضطراب دارم. عبادت خدا را دوست دارم و نهايتاً از مرگ و سؤالات شب اول مرگ ميترسم. خواهشمندم راهنمايي و ارشاد فرماييد.



تذكر چند نكته را براي شما لازم ميبينيم:

1- آگاهي و اعتراف شما نسبت به عيوب خويش، نكته مثبتي است كه در شما وجود دارد؛ از اين رو برطرف نمودن و اصلاح آن آسانتر خواهد بود. چون بسياري از افراد در اثر خودخواهي و ناداني، از عيبهاي خويش غافل بوده و يا در صدد توجيه آن هستند، در حالي كه بر اساس سخن امام علي(ع)، »بزرگترين گناه، جهل انسان نسبت به عيبهاي خويش است.« چه از اين رو معالجه اين گونه انسانها غير ممكن و يا بسيار دشوار خواهد بود.

2- مطمئن باشيد كه با عصبانيت و خشم و كمحوصلگي نه تنها مشكلات شما حل نخواهد شد؛ بلكه روز به روز بيشتر نيز ميشود؛ چون خشم - بر اساس روايات ائمه(ع) - آتشي است شيطاني كه نخست جان و دل انسان خشمگين را ميسوزاند و سياه ميكند و سپس خانه و زندگي او را به جهنّمي پرعذاب تبديل ميكند. بنابراين با توجه به اين كه طبق گفته خودتان{P - اخلاق در خانواده، سيد علي اكبر حسيني، ص 213. P}

عبادت خداوند را دوست داشته و از مسائل بعد از مرگ هراس داريد، روش عاقلانه آن است كه با اخلاق نيك و فرو بردن خشم خويش، خشم خداوند را از خود دور نموده و رحمت الهي را به سوي خويش جلب كنيد؛ چنان كه در روايتي ميخوانيم: از حضرت عيسي(ع) سؤال كردند كه چه چيزي سختتر است؟ فرمود: خشم خداي عزوجل؛ گفتند: به چه چيز از خشم خدا در امان بمانيم؟ فرمود: به نگهداشتن خشم خويش.

{P - همان، ص 206. P}

و پيامبر اكرم(ص) فرمود:

هركس خشمش را نگه دارد، خدا عذابش را از او نگه خواهد داشت.

{P - اخلاق در خانواده، ص 207. P}

3- زندگي انسان همانند دريايي است كه گاه طوفاني و موّاج و گاه آرام است؛ هيچ گاه نبايد فكر كنيد كه زندگيتان خالي از مشكلات و فراز و نشيب باشد. قدرت اراده انسان آن چنان بالاست كه در صورت كشف و به كارگيري درست آن ميتواند بر موجهاي سنگين زندگي سوار شده و خود را به ساحل نجات رهنمون سازد.

مشكلات اقتصادي و... براي بسياري از مردم كم و بيش وجود داشته و دارد؛ ولي اين گونه امور نبايد سبب عجز و زبوني اراده انسان شده و او را از كشف ارزشها و تواناييهاي درونياش محروم كند. باور كنيد كه در سايه توكّل به خداوند و بهرهگيري از توانمنديهاي خويش و برنامهريزي درست ميتوانيد بر مشكلات فائق شده و كانون خانوادهتان را هميشه گرم نگه داريد.

4- نگراني شما از آينده قطعاً بي اساس و از روي غفلت است. در اين رابطه توجه شما را به سخن والاي

اميرمؤمنان علي(ع) جلب ميكنم كه بهترين داروي اين نوع دردهاست. حضرت فرمود: »گذشتهها، گذشته است (غصه گذشته را نخوريد)، آينده نيز هنوز نيامده است (غصه آينده را هم نخوريد)، پس برخيز و از فرصت كنوني خودت كه بين دو عدم قرار گرفته است، به بهترين شكل استفاده نما«.

{P - بحارالانوار، ج 75، ص 238، مؤسسه الوفاء. P}

مطمئن باشيد به كارگيري تنها همين سخن نوراني، نگراني از آينده را از شما برطرف نموده و شما را به تواناييها و ارزشهاي وجوديتان آگاه كرده و در نتيجه زندگي تؤام با موفقيتي را در كنار همسر و فرزندان خويش خواهيد داشت.

ضمناً براي شما چند كتاب معرفي ميكنيم كه ان شاء الله مطالعه آنها تحول مثبتي به زندگيتان بدهد:

1- اخلاق در خانواده، تأليف آقاي سيد علي اكبر حسيني

2- زندگي در پرتو اخلاق، آيتاله مكارم شيرازي

3- آيين همسرداري يا اخلاق خانواده، آيتاله ابراهيم اميني.

4- خانواده در اسلام، آيتاله مظاهري.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.